DUYURU
Tarih: 4.05.2012 | Okunma Sayısı: 2425
  
 
 
      Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi ile kurulan ve Devlet Güvenlik mahkemeleri'nin devamı niteliğinde olan özel görevli/yetkili ağır ceza mahkemeleri yargı birliğine aykırı olarak, olağanüstü soruşturma ve kovuşturma usulleriyle işleyen yapısı sebebiyle, savunma hakkına, silahların eşitliği ilkesine, adli yargılama hakkına ciddi bir tehdit ve tehlike oluşturmakta, hukuk güvenliği ve güvenilirliğini zedelemektedir. Bu mahkemelerde avukat ve savunma hakkı hiçe sayılmakta, tutukluluk ve diğer koruma tedbirleri ölçüsüz olarak uygulanmakta,hak ve özgürlükler ihlal edilmektedir.
  
 
      O nedenle '' demokratik düzenlerin normal zamanlarının normal mahkemeleri olmayan'', özel soruşturma ve yargılama usulleriyle, savunma hakkının kısıtlanması niteliğindeki gizlilik kararıyla,mahkemeden daha çok devletin ideolojik aygıtı gibi çalışan bu mahkemelerin ve yine bu mahkemeler için öngörülen özel usul hükümlerinin bir an önce kaldırılması gerekir.
 
      Burdur Barosu olarak ; bu düşüncelerimizi önceden de yayınlanan İzmir Deklarasyonunda kabul ettiğimiz gibi aynı düşüncemizi muhafaza etmekteyiz.
 
      Fakat Baromuzun kendisinin dahil edilmediği veya fikrinin alınmadığı hiçbir etkinlikte ve düşünceye müdahil olması beklenmemelidir.
 
      Saygılarımızla.
 
                                                                                     Burdur Barosu  Yönetim Kurulu

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. MELTEM ÖZDEMİR
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.