BURDUR İCRA MÜDÜRLÜĞÜ&S217;NÜN 2012/2969 MUH. SAYILI YAZISI
Tarih: 20.12.2012 | Okunma Sayısı: 4737

BURDUR İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2969 MUH.

Bilindiği üzere 02.07.2012 kabul tarihli 6352 Sayılı kanunla 2004 Sayılı icra İflas kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır.

1- 6352 Sayılı kanunun 4. maddesi ile 2004 Sayılı icra İflas kanununun 9. Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

''Paranın ödenmesi ve değerli eşyanın muhafazası :

MADDE  9 - icra ve iflas dairelerine yapılacak her türlü nakdi ödeme, Adalet bakanlığı tarafından uygun görülecek bankalarda icra ve iflas dairesi adına açılacak hesaba yapılır. Haciz sırasında, borçlu veya üçüncü kişiler tarafından yapılan ödeme nedeniyle tahsil edilen paralar, en geç tahsilatın yapıldığı günü takip eden ilk iş günü çalışma saati sonuna kadar banka hesabına yatırılmak üzere icra veya mahkeme kasalarında muhafaza edilir.

İcra ve iflas dairelerince yapılması gereken her türlü nakdi ödeme, ilgilisinin gösterdiği banka hesabına aktarılmak üzere, icra müdürü tarafından resen bankaya verilecek talimat gereği yapılır. Talimat, paranın icra ve iflas dairesi hesabına yatırılmasını takip eden en geç 3 iş günü sonuna kadar verilir.

İcra ve iflas daireleri aldıkları kıymetli evrak ve değerli şeyleri kasalarında, zorunlu hallerde ise kiralanacak banka kasalarında muhafaza ederler''

Yapılan bu değişikliğe göre;

06.01.2013 tarihinden sonra müdürlüğümüze yapılacak her türlü ödemeler (Harçlar hariç olmak üzere, her türlü masraf avansları, taksi ücreti, borç ödemeleri vs) Müdürlüğümüzün BURDUR VAKIF BANKASI Şubesi nezdinde bulunan TR72 0001 5001 5800 7290 4927 47 nolu kasa hesabına dosya numarası belirtmek suretiyle yatırılacaktır. Müdürlüğümüz nakit olarak avans vs. almayacaktır.

2- 6352 sayılı Kanunun 9. Maddesi ile 2004 Sayılı İcra İflas kanununun 58. maddesinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmıştır.

&S230;

1.alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı; alacaklı veya vekili adına ödemenin yapılacağı banka adı ile hesap bilgileri; varsa Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası veya vergi kimlik numarası; şöhret ve yerleşim yeri; alacaklı yabancı memlekette oturuyorsa Türkiye’de göstereceği yerleşim yeri (yerleşim yeri göstermezse icra dairesinin bulunduğu yer yerleşim yeri sayılır.);

&S230;

Yapılan bu değişikliğe göre ;

06.01.2013 tarihinden sonra girilecek takiplerde (Her türlü Takip) Alacaklı veya Vekili adına ödemenin yapılacağı banka adı ve hesap numarası (İban) nın takip talebine yazılması zorunludur.

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. RAMAZAN GEDİK
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.