BARO BAŞKANIMIZ AVUKAT YUSU ÇİFTÇİ&S217;NİN 06.10.2012 TARİHLİ KONUŞMASI
Tarih: 15.11.2012 | Okunma Sayısı: 1522
SAYGIDEĞER DİVAN
SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

Baromuz 41.genel Kurul toplantısına katıldığınızdan dolayı şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkürlerimi sunarım.

2011 ve 2012 yılında Baromuzun toplantı salonunun iç tasarımı yeniden düzenlenmiştir.

İlimiz ve ilçelerimizdeki Barolarımız odalarının ihtiyacı olan gerekli tefrişatlar yapılmıştır.meslektaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

çeşitli tarihlerde yapılan toplantılara katılınmış ve baromz temsil edilmiştir.

Türkiye Barolar Birliğinin Burdur - Isparta barosu ile birlikte düzenlenen eğitim Seminerlerinde HMK uygulamaları ve getirilen yenilikler konulu, Borçlar kanununda getirilen yenilikler ve Kira,kat karşılığıİnşaat sözleşmesi, seminer düzenlenmiş Seminere Yard. Doç. Dr. Abdurrahman kavasoğlu konuşmacı olarak katılmıştır. Katılan meslektaşlarımıza katılım sertifikaları T.B.B. tarafından tanzim edilerek Meslektaşlarımıza gönderilmiştir.

Türk Borçlar kanunu konulu toplantısına meslektaşlarımızın katılımı sağlanmıştır.

Baromuzun Kadına yönelik şiddet konulu konferansı, Burdur Belediye Düğün salonunda düzenlenmiş, seminere halkımız yoğun ilgi göstermiştir.

Baromuz başkanlığında Staj eğitim komisyonu kurulmuş ve Türkiye Barolar Birliğinin Muğla'da düzenlenen stajyer avukatlar Kurultayına, Ankara'da düzenlenen staj eğitim toplantılarına Stajyerlerimiz katılmıştır.

5 Nisan Avukatlar Günü ve Adli yıl açılışlarında ve Ramazan aylarında, kapsamlı etkinlikler düzenlenmiştir.

Baromuz VOLKSWAGEN marka Araç alınmış ve 15.AV.820 resmi plaka ile tescil ve kayıt edilmiştir.

Baromuz adına kayıtlı 15.AV.848 plakalı 2005 model STAREX crdi Full Gri (buz) rengindeki aracın pazarlık usulü satılmasına, karar verilmiş ve 20.000,00 TL. bedelle satılmış yerine Baromuz başkanlığı adına bir adet Renault FLUENCE Extreme 1.5 DCİ 85 Bg, siyah renginde Makam aracıalınmış ve 15.AV.646 resi plaka ile Baromuz adına kayıt edilmiştir.

Burdur Merkez Burç Mahallesi kaim tapunun Pafta 34, Ada 297, Parsel 7 numarasında kayıtlı 215,90 M2 Miktarında Avlulu Ahşap ev, Yine Burdur Burç Mahallesinde kaim tapununpafta 34, ada 297,parsel9 , numarasındaki kayıtl 337,80m2miktarındaki avlulu ahşap ev ki,
   İşbu iki parça taşınmazlar 182.000,00 TL. bedelle satın alınmıştır.

Burdur Merkez baromuzda (3) , Bucak ilçemizde (1) personel olmak üzere dört personel çalışmakta, Bunlardan Cevdet Yüncü Adli Yardım'dan , hatice Albayrak ve Bucak ilçemizde görevli Emine Ersoy C.M.K. hesabından, Gülhan Koç' da baromuz hesabından ücret ve giderleri karşılanmaktadır.

Baromuz mensuplarına CMK ve Adli Yardım hizmetlerinden yararlanmaları için gerekli özen ve itina gösterilmiştir.

Baromuz (9) adet soruşturma dosyası , 5 Adet Disiplin dosyası bulunmaktadır. Soruşturma dosyalarına muhakkik raporunu, Disiplin dosyaları adli soruşturma sonucunu beklemektedir.

Baromuzda halihazırda 9 adet stajyer Avukatımız kayıtlıdır.

AVUKATLARIMIZIN İL BAZINDA DAĞILIMI

MERKEZ         86
AĞLASUN         1
BUCAK            43