ARABULUCULUK EĞİTİMİ HAK.
Tarih: 19.02.2016 | Okunma Sayısı: 1954

ARABULUCULUK EĞİTİMİ DUYURUSU

1.- Bilindiği üzere 6325 Sayılı Hukuk Muhakemelerinde Arabuluculuk Kanunu yürürlüğe girmiştir. Anılan yasa gereğince, arabulucu olmak için arabuluculuk eğitimi zorunlu koşuldur.

2.- Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğinde “Arabuluculuk Eğitimi” düzenlenmektedir. Bu kapsamda Türkiye Barolar Birliği tarafından yeterli talebin olması durumunda Burdur’da da eğitim düzenlenecektir. Bu konuda en az 25 avukatın başvurması durumunda Mayıs sonu/Haziran başında eğitim düzenlenebileceği bildirilmiştir.

3.- Eğitim 65 saat olacaktır. Eğitim 8 gün boyunca aralıksız yapılacak, eğitim saatleri konusunda meslektaşlarımızın çalışma saatleri ve ilçelerimizden gelecek meslektaşlarımızın durumları dikkate alınacaktır. Eğitim bedeli KDV dahil 1.275,00 TL.’dir ve TBB hesabına yatırılacaktır.

4.- Verilecek eğitimde devam zorunluluğu aranacaktır. Eğitim, arabulucuk sınavına girebilmek için ön şarttır. Eğitime katılan meslektaşlarımız, arabuluculuk siciline yazılabilmek için Adalet Bakanlığı tarafından yılda iki kez açılan ve Ankara’da düzenlenen yazılı sınava katılacaklardır. Yazılı sınavı geçenler ayrıca mülakat sınavına tabi tutulacaklardır.

5.- 6-7. Şubat’ta Ankara’da yapılan Baro Başkanları toplantısında Adalet Bakanlığı-Arabuluculuk Daire Başkanı Hakim Hakan Öztatar tarafından yapılan sunumda ülkemizde halihazırda 6.000 civarında arabulucu olduğu ve bunun10.000 arabulucu ile sınırlandırılmasının düşünüldüğü açıklanmıştır.

6.- Arabuluculuk sınavı yılda iki kez yapılmakta olup, Baromuzda verilecek eğitime katılan meslektaşlarımızın 2016 yılında yapılacak ilk sınava katılamama olasılığı bulunmaktadır. Bu minvalde aynı eğitim 11 Nisan tarihinde Alanya’da, 18 Nisan tarihinde ise Manavgat ve Antalya’da düzenlenecektir. Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen bilgiye göre halihazırda bu eğitimler için boş kontenjan bulunmaktadır.

7.- Bu minvalde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğinde Burdur Barosu’nda düzenlenecek “Arabuluculuk Eğitimi”ne katılmak isteyen meslektaşlarımızın 24.02.2016 akşamına kadar isimlerini Baromuza bildirmeleri gerekmektedir.

Saygılarımızla.

BURDUR BAROSU BAŞKANLIĞI