2016 - 2017 Adli Yılı Açılışı
Tarih: 1.09.2016 | Okunma Sayısı: 1686

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizde yaşanan darbe kalkışması ve terör olayları; hainliğin ve alçaklığın geldiği en dip noktadır. Burdur Barosu ve avukatlar darbelere ve teröre karşıdır ve daima demokrasiden yanadır. Biz ısrarla hukukun üstünlüğü, tarafsız ve bağımsız ama hesap verebilir yargı, savunmanın kutsallığı, adalet demeye devam edeceğiz.

Bugün geldiğimiz nokta da bu söylemlerin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılabilmektedir. Yük ve sorumluluk yine yargı bileşenlerinin üzerindedir. Yakın geçmişten ders çıkararak; adil yargılanma hakkına, savunma hakkına, masumiyet karinesine, suç ve cezanın kişiselliğine azami özen gösterilmelidir. Ancak bu şekilde adalet sağlanabilir, toplum rahat ve gelecek güzel günler için umutlanabilir.

Bu nedenle yargıyı kendi dinamiklerine bırakarak ve dışarıdan müdahale edilmesini önlemek gerekir.

Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temeli adalettir. Medeni insan adaletli olandır.

Bu ilkelerin 2016-2017 adli yılında da gözetileceğine olan inancımız tamdır. Yargının savunma ayağını temsil eden biz avukatlar bunu temenni ediyor ve inanıyoruz.

1 Eylül aynı zamanda DÜNYA BARIŞ GÜNÜ.

Burdur Barosu olarak “ TERÖRE VE DARBEYE HAYIR, HUKUK DEVLETİ VE DEMOKRASİYE EVET “ diyor ve BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYI diliyoruz.

Saygılarımla.

Burdur Baro Başkanı